CZ / EN

Aktuality

Náš student získal Cenu Stanislava Hanzla za rok 2023

Publikováno: 01. 12. 2023

U příležitosti Mezinárodního dne studentstva udělilo ČVUT v Praze nejlepším studentům Cenu Stanislava Hanzla. Studenti ji obdrželi v Betlémské kapli během slavnostního koncertu Inženýrské akademie České republiky z rukou rektora ČVUT v Praze doc. RNDr. Vojtěcha Petráčka, CSc. a doc. Ing. Antonína Pokorného, CSc., předsedy Správní rady Nadačního fondu ČVUT Stanislava Hanzla.

Cena se každoročně uděluje nejlepším studentům ČVUT za jejich vědeckou, odbornou a další významnou činnost. V souladu s odkazem emeritního rektora, profesora Stanislava Hanzla, směřuje podpora nadačního fondu zejména k modernizaci studia, k prohloubení jeho kompatibility se studiem na evropských technických univerzitách a ke zvýšení mobility studentů a internacionalizaci studia.

V letošním roce získalo cenu devět studentů a jedním z nich byl Petr Červenka. Na Fakultě strojní ČVUT v Praze studuje výrobní inženýrství a od bakalářského studia se věnuje povlakům palivových tyčí pro jaderné reaktory. Zkušenosti z jaderného inženýrství získával na Fakultě strojní ČVUT v Praze, na JE Dukovany, prací v UJP Praha a během stáží na několika zahraničních univerzitách. Nyní se na MIT - Massachusetts Institute of Technology věnuje výzkumu termomechanického chování a pokročilé charakterizaci tzv. Accident-Tolerant Fuels neboli paliv se zvýšenou odolností vůči havarijním situacím.

Ceremoniálu v Betlémské kapli se Petr nemohl zúčastnit, proto cenu za něj převzala jeho maminka. Blahopřejeme oběma a děkujeme Petrovi za vynikající reprezentaci fakulty v Litvě, ve Francii, v Rumunsku, v Honkongu i v USA.

Fotogalerie