CZ / EN

Aktuality

Cenu Laurina & Klementa 2023 získala naše absolventka

Publikováno: 09. 01. 2024

Škoda Auto 7. prosince 2023 slavnostně oznámila vítěze Ceny Laurina & Klementa, která je udělována nejúspěšnějším závěrečným pracím studentů. Cílem této soutěže je podnítit studenty bakalářských a magisterských programů k výběru tématu, které se týká převážně praktických otázek Škoda Auto.

Díky vedení práce interními odborníky mají tyto práce praktický dopad, což umožňuje studentům zlepšit své dovednosti a otevřít si nové příležitosti pro profesní růst ještě před dokončením studia. Soutěžní práce jsou posuzovány porotou, která sestává z odborníků ze Škoda Auto a zástupců akademické sféry. Škoda Auto klade důraz na podporu technického vzdělávání a zařazuje ji mezi své hlavní priority v oblasti společenské odpovědnosti na všech úrovních: od předškolního a základního vzdělávání přes střední školy, odborná učiliště až po univerzity.

Vítězkou letošního ročníku se stala Ing. Pavlína Šťastná, absolventka Fakulty strojní Českého vysokého učení technického v Praze. Pavlína napsala svou diplomovou práci na téma „Vnitřní lokalizace objektů v průmyslovém prostředí“ v oddělení IT Shopfloor Solutions. Po ukončení studia na ČVUT Pavlína pokračuje ve Škoda Auto jako Trainee ve Škoda Trainee programu.

Vítězka obdržela odměnu ve výši 80 000 Kč. Předání cen proběhlo v areálu Servisního a tréninkového centra v Kosmonosích, jednom z nejmodernějších vzdělávacích center v automobilovém průmyslu, kde se pravidelně konají technická a obchodní školení pro zaměstnance.

Ceny v soutěži předal Dipl.-Ing. Andreas Dick, člen představenstva Škoda Auto odpovědný za výrobu a logistiku. Odborná porota, skládající se z odborníků Škoda Auto z různých oblastí a zástupců akademické sféry, hodnotí práce podle kritérií jako odborný přínos, praktická využitelnost výsledků, inovativnost a originalita tématu.

Zájemci o účast v soutěži Cena Laurina & Klementa mohou buď vybírat z témat vyhlášených společností Škoda Auto nebo navrhnout vlastní téma se souhlasem vedoucího práce. Obsah prací se zaměřuje na praktické otázky ve vývoji, výrobě, logistice a převážně technických oborech, kde se účastníci učí aplikovat své teoretické znalosti na konkrétní problémy spojené s chodem firmy.

Soutěž Cena Laurina & Klementa má za cíl podporovat technické vzdělávání a kariérní rozvoj mladých jedinců. Škoda Auto pravidelně navštěvuje univerzity, prezentuje studentům novinky v oblasti elektromobility, IT, světa motorů a dalších klíčových témat.

Fotogalerie