CZ / EN

Aktuality

Připravili jsme 2 dny se strojařinou pro děti ze ZŠ

Publikováno: 27. 06. 2024

Minulý pátek a tuto středu připravil Ing. Libor Červenka, Ph.D. z Ústavu automobilů, spalovacích motorů a kolejových vozidel Fakulty strojní ČVUT v Praze, exkurzi a malý workshop pro žáky 2.C a 4.D ze ZŠ Antonína Čermáka z Prahy 6.

Nejprve si žáci ve vestibulu prohlédli formule studentského týmu, stánek Škoda Auto a páternoster. Potom je kolegové Ing. Petr Mikeš, Ph.D. a Ing. Michal Slaný z Ústavu technologie obrábění, projektování a metrologie, seznámili s možnostmi 3D tisku a ukázali jim některé projekty z našich 3D tiskáren a obrábění na CNC frézce.

S dalšími strojními součástmi je seznámila Ing. Bc. Eliška Cézová, Ph.D. z Ústavu konstruování a částí strojů Fakulty strojní ČVUT v Praze, v učebně konstruování. Děti si vyzkoušely naskicovat ozubené kolo, psát technické písmo a zažily tak první vyučovací hodinu na vysoké škole.

Při prohlídce kladli žáci množství zajímavých otázek a věříme, že až budou vybírat zaměření svého vysokoškolského studia, vzpomenou si na příjemný den strávený na pražské strojárně.

Fotogalerie