CZ / EN

Aktuality

Spolupráce s festivalem Jeden svět 2020

Publikováno: 05. 02. 2020

Až naprší a uschne – to je téma festivalu Jeden svět 2020. Dětská průpovídka není dnes jen nevinná říkanka. Významně vystihuje jednu z podstat klimatické změny, která se dotýká každého z nás – krajina v důsledku narůstajících teplot i dlouhodobě nevhodného hospodaření s půdou neudrží vodu.

Projevy environmentální krize v kontextu místní krajiny a role člověka v ní bude řešit i letošní 22. ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět, který se koná od 5. do 14. března v Praze a poté v dalších 35 městech po celé České republice. I letos se kromě filmů můžete těšit na pofilmové debaty, workshopy, virtuální realitu, relaxované projekce nebo koncerty.

I projekty ČVUT v Praze, jako je S.A.W.E.R., projekty ústavů  procesní a zpracovatelské techniky, techniky prostředí, energetiky a dalších, mohou pomáhat. Proto se Fakulta strojní ČVUT v Praze stala partnerem festivalu Jeden svět / One World.

Aby se však důležité informace dostaly dál, mohou studenti i zaměstnanci pomoci jako dobrovolníci během  tohoto festivalu a jeho přípravy. Přihlášku najdete zde: https://muj.jedensvet.cz/cz/prihlaska-dobrovolnika-1/