CZ / EN

Aktuality

Přijďte za námi na Maker Faire Praha 2024

Publikováno: 03. 04. 2024

11. a 12. května 2024, každý den od 10.00 do 17.00 hodin, proběhne na Výstavišti v pražských Holešovicích už sedmý ročník veletrhu kreativity Maker Faire! Na veletrhu bude zastoupena také Fakulta strojní ČVUT v Praze díky studentskému týmu CTU Robotics, který bude předvádět Space Rover – Project Galaxy.
 
Přijďte nahlédnout do vývoje autonomního Mars roveru od studentského týmu CTU Robotics! Na našem stánku budete moci nejen obdivovat technické detaily roveru a robotického ramene, ale také si sami vyzkoušet řízení našeho mini roveru ExoMy. Kromě toho se dozvíte více o využití umělé inteligence a počítačového vidění pro autonomní pohyb a řízení robota. Tým studentů robotiky a mechatroniky z ČVUT v Praze se s vámi rád podělí o své zkušenosti a práci, se kterou bude Česko reprezentovat na mezinárodních soutěžích.

Inspirujte a zapojte se do budoucnosti průzkumu vesmíru!

CTU Robotics je studentský tým z Fakulty strojní ČVUT v Praze, který se skládá z 22 členů z různých fakult. Tým založili čtyři studenti robotiky a mechatroniky s cílem poskytnout studentům možnost pracovat na praktickém a zábavném projektu. Jejich hlavním cílem je propojení teorie s praxí a podpora inovace a kreativity prostřednictvím projektů v oblasti robotiky a mechatroniky.