CZ / EN

Aktuality

Proběhl seminář pro učitele matematiky, fyziky a technických předmětů

Publikováno: 27. 03. 2024

Pro učitele matematiky, fyziky a technických předmětů jsme připravili seminář „Výzvy v dopravě pro 21. století“, ve kterém se seznámili s novými poznatky a moderními směry vývoje oboru. Seminář proběhl v sobotu 23. března 2024 v budově Fakulty strojní ČVUT v Praze na Karlovo náměstí.

Naše hosty nejprve přivítal děkan fakulty doc. Miroslav Španiel. Poté je se strukturou studia seznámil pedagogický proděkan doc. Jan Skočilas. Poté už následovaly odborné přednášky na aktuální témata: eVTOL – budoucnost dopravy?; Kosmická technika: Od teorie relativity po Pokémony; Co přináší alternativy ke spalovacím motorům z hlediska životního prostředí? a Pohony vozidel 21. století.

Součástí programu byla i prohlídka laboratoří Ústavu letadlové techniky Fakulty strojní ČVUT v Praze, kde mohli naši hosté vidět probíhající experimenty a zázemí vědeckých pracovníků. Ing. Fridrichovský z  Ústavu automobilů, spalovacích motorů a kolejových vozidel také předvedl moderní počítačovou učebnu vybavenou virtuální realitou a technologií 3D Cave, která slouží pro zobrazování a ověřování virtuálních prototypů.

Samozřejmostí byla také to, že jsme naše hosty pohostili a poskytli jim také kvalitní ubytování, protože někteří přijeli z daleka. Celý den strávený s našimi odborníky a v příjemné atmosféře, poskytl našim hostům zajímavé informace, které mohou přenést na svoje žáky a ukázat jim tak důležitost technického vzdělávání a inženýrské práce pro naši budoucnost.

Fotogalerie