CZ / EN

Aktuality

Představujeme nový studentský tým CTU Robotics

Publikováno: 14. 12. 2023

Dalším studentským týmem na Fakultě strojní ČVUT v Praze je CTU Robotics, který staví SPACE Rover.
V květnu 2023 začali studenti z týmu stavět plně autonomní rover, který bude jednou jezdit po simulovaném povrchu Marsu. Cílem týmu je účastnit se mezinárodních soutěží a potenciálně i vesmírného výzkumu.

Prvním cílem týmu je prestižní European Rover Challenge, která se bude konat na podzim roku 2024 v Polsku. Soutěž se skládá ze 4 úkolů, kterými jsou Navigace, Věda & Sběr vzorků, Údržba a Prezentace.

Tým nyní hledá nové členy! Nezáleží z jaké fakulty ČVUT v Praze, nebo z jakého ročníku. Všichni noví členové zapálení pro robotiku a mechatroniku jsou vítáni. Stačí mít chuť naučit se něco nového.

Členové týmu:

  1. Lukáš Vítek - Team Leader & Head of Robotic Arm
    Lukáš se věnuje robotice a mechatronice od svých 12 let, kdy si začal v garáži stavět letecký simulátor. Vývoj robotického ramene je tak dalším projektem, pro který se zapálil s jasnou vizí navrhnout funkční autonomní rover. Pokud by vás lákal vývoj robotického ramene, Lukáš vás do toho rád zasvětí.
  2. Jakub Švadlena - Head of Control
    Jakub je náš kouzelník s MATLABem! Díky jeho znalostem v mechatronice a řízení je tým v dobrých rukou. Kuba má na starosti překonávání nekonečné řady překážek, které se vždy při vývoji objeví. Pomocí simulací a výpočtů jsme schopni odhadnout hypotetické situace, které vedou k volbě vhodných parametrů roveru.
  3. František Hrubý - Head of Chassis
    Náš nadšenec do CADu a 3D tisku je oporou při vývoji podvozku a celkové konstrukce roveru. František je zodpovědný také za pohony, kinematiku, odpružení a kola. Jeho tým má velmi široký rozsah a rád přivítá nové nadšence do vývoje mobilních robotů.
  4. Václav Němec - Head of Electronics
    Václav je náš machr přes elektroniku a programování! Nezastaví ho žádná překážka. Je celoživotním kutilem a každý den přináší nové nápady! V týmu se stará o vše, co je potřeba k oživení našeho marsovského roveru.
Profil tým najdete také na sociálních sítích: FacebookInstagram  a Linkedin

Fotogalerie