CZ / EN

Aktuality

Studenti ZŠ Nad Vodovodem si vyzkoušeli průmyslovou automatizaci

Publikováno: 16. 06. 2022

Pro studenty ZŠ Nad Vodovodem jsme 14. června 2022 připravili workshop, během kterého si mohli vyzkoušet základní prvky průmyslové automatizace.

Studenti byli po úvodní přednášce rozděleni do dvojic a dostávali instrukce a úkoly, během kterých si vyzkoušeli programování a práci v softwaru SCADA, průmyslovou vizualizaci, řízení, sestavování elektropneumatických systémů, řízení PLC. Zadání byla srozumitelná a zábavná. Finální výsledek se podařil všem zúčastněným. V druhé části se věnovali inženýrské psychologii. Po jednom si vyzkoušeli reakční časy, Eye Tracking, kožní odpor, detektor lži, monitorování změny emocí a tělesných funkcí.

Po celou dobu workshopu panovala veselá a příjemná atmosféra. Studenti byli nadšení, soustředění, kladli otázky a zajímali se. Na závěr exkurze každý dostal malý dáreček na památku – fakultní propisku a sešit s milimetrovým papírem „Máš na to“.

Na úspěchu workshopu mají největší podíl Jakub Jura a Pavel Trnka z Ústavu přístrojové a řídicí techniky Fakulty strojní ČVUT v Praze, ne pouze za jejich odborný a zajímavý výklad, ale také za profesionální, vlídný, vstřícný a zábavný přístup k žákům. Studenti i vyučující tak byli velmi spokojení a velice děkovali za ochotu a zajímavé ukázky.

Fotogalerie