CZ / EN

Aktuality

Přednáška Engineering Student Club

Publikováno: 14. 04. 2025

Zveme vás na přednášku Engineering Student Club: Od ječmene ke sklenici: Udržitelnost v každé kapce (Prazdroj) aneb Technická řešení pro ekologičtější výrobu piva.

Jaké kroky podnikají moderní pivovary, aby snížily svou ekologickou stopu? Jak lze optimalizovat spotřebu vody, energie a surovin v celém procesu výroby piva – od sladovny až po distribuci? Přednáška se zaměří na nejnovější trendy v oblasti udržitelnosti v pivovarnictví a představí konkrétní technická řešení, která pomáhají pivovarům vyrábět pivo efektivněji a šetrněji k životnímu prostředí. Přijďte zjistit, jak vypadá budoucnost pivovarnictví v éře zelených inovací!

Přijď se podívat na přednášku Plzeňského Prazdroje - výrobce nejoblíbenějšího a nejikoničtějšího piva v ČR! 

A kdo bude přednášet?  

Michal Kanta, Plzeňský Prazdroj/Asahi Europe – Packaging Sustainability Manager

Po absolvování studia na ČVUT FEL a 1 roce stráveném poznáváním krás Nového Zélandu se v roce 2013 připojil k Plzeňskému Prazdroji jako Trainee na stáčírnách v Plzni. S plzeňskými stáčírnami spojil svůj dosavadní pracovní život, kdy se po úspěšně absolvovaném Trainee postupně posunul na pozici technologa, vedoucího plechovkových linek a v roce 2020 se pak stal manažerem celých stáčíren – největšího oddělení v rámci plzeňského pivovaru. Řídil tak tým o 220 lidech spolu s 7 stáčecími linkami. Pod jeho vedením se na stáčírnách implementovalo mnoho modernizačních a automatizačních projektů, jako například unikátní systém automatického třídění láhví. Aktuálně zastává regionální pozici Manažera udržitelnosti stáčení v rámci Asahi Europe & International, kde zastřešuje implementaci nových udržitelných technických řešení v rámci stáčíren evropských pivovarů.


Přednáška se bude konat v úterý 15. 4. 2025 od 17:45 v posluchárně D1-366 na Fakultě strojní ČVUT v Praze

Více informací najdete ve facebookové události.