CZ / EN

Aktuality

Rollout eForce Prague Formula 2024

Publikováno: 19. 04. 2024

S radostí Vám sdělujeme, že bývalé týmy CTU Cartech a eForce FEE Prague Formula spojily své síly v novém studentském týmu eForce Prague Formula. Tým je zastřešován Fakultou strojní i Fakultou elektrotechnickou ČVUT v Praze. Spojený nový tým již v letošním roce postavil zcela nový, čistě elektrický vůz, CTU24.

Tým eForce Prague Formula vás srdečně zve na představení nového monopostu CTU.24, které se bude konat ve středu 26. 6. 2024 od 13.00 hodin ve Škoda Muzeu v Mladé Boleslavi.

Celým průběhem představení bude provázet moderátor Ondřej Carda.

V případě obsazeného parkoviště před muzeem prosíme využijte pro parkování obchodní centrum „Bondy centrum“ vzdálené 2 minuty pěšky od Škoda Muzeum.

Registraci najdete ZDE.

 

Po technické prezentaci bude příležitost k diskusi se členy týmu eForce Prague Formula. Během akce  budete také moci obdivovat monoposty obou týmů z loňského roku – spalovací monopost s hybridním pohonem bývalého týmu CTU Cartech a elektrický monopost bývalého týmu eForce FEE Prague Formula s autonomní funkcí.

Formula Student je největší studentskou inženýrskou soutěží na světě. V současnosti se jí účastní přes 800 univerzitních týmů z celého světa, které soupeří s vlastnoručně postavenými závodními vozidly. Soutěžní týmy musí předložit podrobnou dokumentaci k novinkám aktuální verze a absolvovat několik statických i dynamických soutěžních disciplín. Vítěz soutěže tedy nemusí mít pouze nejrychlejší auto. Komise hodnotí i konstrukční návrh, plánování rozpočtů a zpracování marketingového plánu. Od roku 2010 se soutěže mohou účastnit i vozy s čistě elektrickým pohonem a v roce 2016 přibyla kategorie autonomních formulí.

 

Pro přímý kontakt na zástupce týmu použijte prosím e-mail: veronika.danadova@eforce.cvut.cz