CZ / EN

Aktuality

Proběhly stáže zaměřené na výrobní techniku

Publikováno: 26. 03. 2024

V pondělí 25. března a v úterý 26. března 2024 proběhly na Ústavu výrobních strojů a zařízení Fakulty strojní ČVUT v Praze (RCMT)  dvě stáže pro studenty středních škol, které měly za cíl přiblížit výrobní techniku, která je základem výroby v průmyslu.

Kolegové z RCMT představili studentům například digitální buňku s 5osým obráběcím strojem a jeho digitálním dvojčetem s možností simulace 5osého obrábění. Ukázali, jak buňka integruje reálná data z výrobního procesu a porovnává je se simulačními daty, která vygeneruje věrohodný digitální model. Studenti se také seznámili s nejmodernějšími koncepty návrhu a optimalizace obráběcích procesů.

Nebyly to však jen teoretické znalosti, co si studenti ze stáří mohli odnést. Důležitou součástí obou stáží byly praktická cvičení, kdy si studenti mohli vyzkoušet, co se naučili. Ukázali jsme studentům, co všechno může stát za slovem „technika“ a kolik zajímavých podob má. Těšíme se, že studenty oslovila natolik, že jí budou chtít na naší fakultě studovat.

Fotogalerie