CZ / EN

Aktuality

Projektový den základních škol Prahy 6 na ČVUT

Publikováno: 06. 02. 2024

Žáci osmých a devátých tříd základních škol napříč Prahou 6 dnes navštívili všechny fakulty ČVUT v Praze. Skupinka žáků navštívila i Fakultu strojní ČVUT v Praze, kde jsme pro ně připravili zajímavý program.

Nejprve žákům předvedl kouzla strojařiny doc. Jan Řezníček v krátké prezentaci. Potom jim Michal Jurča z týmu CTU Space Research  ukázal stavbu studentské rakety Illustria a prezentoval i další aktivity týmu. Celá prezentace byla doprovázena sladkou soutěží, během níž se mohli žáci zapojovat do diskuse.

Následoval praktický blok v laboratořích Ústavu strojírenské technologie Fakulty strojní ČVUT v Praze. Žáci se rozdělili na dvě skupiny a jedna skupina navštívila slévárnu a druhá kovárnu. Zde se mohli setkat s odborníky, kteří jim vysvětlili a ukázali práci s kovem a žáci si mohli odnést i malé suvenýry.

Projektový den skončil po poledni a žáci si odnesli nejen zajímavé zážitky, ale také informace o tom, jak technika kolem nás funguje.

https://aktualne.cvut.cz/stalo-se/20240206-zaci-zakladnich-skol-prahy-6-navstivili-fakulty-cvut-v-ramci-historicky-prvniho

Fotogalerie