CZ / EN

Aktuality

Kariérní dny FS a FEL budou plné překvapení

Publikováno: 23. 03. 2023

Během Kariérních dnů FS a FEL, 28. a 29. března 2023 uvidíte nejen mnoho zajímavých exponátů, ale tyto dny budou plné zážitků a příjemných osobních setkání.

Například BTL zdravotnická technika plánuje během Kariérních dnů FS a FEL, uspořádat pro studenty soutěž. Každý, kdo se zastaví na stánku firmy BTL, bude mít možnost soutěžit. Druhý den veletrhu, tedy 29. 3. 2023 v 14.00 hodin, proběhne slosování o zajímavé ceny. Mezi hlavní ceny patří možnost privátní exkurze vývojem v BTL a nahlédnutí pod pokličku laboratoří firmy.

Dalším zajímavým momentem je odborný program, během kterého může nahlédnout pod pokličku velkých a známých firem. Program začne v úterý 28. 3. 2023 na Fakultě strojní v posluchárně T4:D1-336. Během něj od 10.45 hodin představí firma Festool svět výroby elektronářadí. Od 12.30 hodin se pak zástupci společnosti Schaeffler Production CZ s.r.o. zaměří na unikátní modul termálního managementu automobilu.

Ve středu 29. 3. budou mít studenti a studentky možnost od 10 do 15 hodin navštívit přednášky a workshopy na Fakultě elektrotechnické, v posluchárně T2:C3-132. Společnost Continental bude reprezentovat absolventka FEL ČVUT Ekaterina Koshkina, která od 10 hodin ukáže svou práci v týmu Smart Automation. Pozvání přijali také zástupci Kariérního centra Českého vysokého učení technického. Ti studentům poskytnou cenné rady, jak nejlépe napsat svůj životopis, profil na LinkedIn a na co nezapomenout při dobré sebeprezentaci. Historii obchodování na burze přiblíží díky interaktivní hře Trading Game společnost Qminers. Vývoj a testování elektroniky pro systémy autonomního řízení vysvětlí společnost Valeo. V druhé polovině programu popíší zástupci společnosti ČEZ potenciál malých modulárních reaktorů a jejich možné zasazení do českého energetického mixu. Možnosti uplatnění a aktuální dění v neposlední řadě představí společnost Rohde & Schwarz. S hlavními produkty pro elektromobilitu na závěr odborného programu seznámí studenty firma Bosch.

Přednášky jsou na obou fakultách zpřístupněny všem studentům bez nutnosti předchozí rezervace.

Aktuality/03_2023/Kariernidny2023program.jpg