CZ / EN

Aktuality

Krátké ohlédnutí za listopadovým ATHENS Week

Publikováno: 06. 12. 2022

Od 12. 11. 2022 probíhaly intenzivní týdenní kurzy ATHENS. I díky Fakultě strojní ČVUT v Praze, která svým finančním příspěvkem zásadně navýšila počet studentů, kteří mohli vyjet, se listopadového programu ATHENS zúčastnilo rekordní množství našich studentů.

Jedním z nich byl i Vítězslav Putna, který si vybral kurz Flow Simulations in Turbomachinery na TU Wien: „Předání informací ohledně odjezdu a organizace kurzu bylo v pořádku, vše proběhlo hladce. Ubytování v místě pobytu bylo dostupné a hostující univerzita dokonce doporučila hostel pro studenty, který byl blízko univerzitě … Doprovodný program byl organizován skupinou BEST, každý den byla nějaká aktivita např. návštěva vánočních trhů, opera atd.“
Další kolo kurzů ATHENS proběhne na jaře 2023.
 
Co je to ATHENS?
Program ATHENS spojuje 16 významných technických evropských univerzit, například ParisTech, TU Delft, TU München, a další. Tyto univerzity připravují v rámci programu ATHENS studentům týdenní intenzivní kurzy v rozsahu 30 hodin. Kurzy jsou doplněny i o kulturní program, kde mají studenti šanci se seznámit s kulturou dané země.