CZ / EN

Aktuality

Inženýrská akademie ČR předala cenu za vynikající technický projekt

Publikováno: 24. 11. 2021

V úterý 23. listopadu během slavnostního večera v Betlémské kapli v Praze předala Inženýrská akademie ČR (IA ČR) již po dvacáté čtvrté cenu za vynikající technický projekt. Ocenění za rok 2020 obdržel tým Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky (CIIRC) ČVUT v Praze, a to za ochrannou polomasku RP95-3D. Jedním z členů týmu a vývojář této masky je také absolvent Fakulty strojní ČVUT v Praze, Ing. Alexandr Lazarov.

V rámci slavnostního večera také došlo ke jmenování čestného zahraničního člena IA ČR, kterým se stal prof. Wolfgang Wahlster, jeden ze zakladatelů Průmyslu 4.0 z Německého výzkumného centra pro umělou inteligenci DFKI. Ceremonie se uskutečnila pod záštitou rektora ČVUT v Praze doc. RNDr. Vojtěcha Petráčka, CSc., a děkana Fakulty strojní ČVUT v Praze prof. Ing. Michaela Valáška, DrSc.  

„Letos se předsednictvo Inženýrské akademie rozhodlo ocenit inovativní počin, který je zároveň ukázkou účinné spolupráce akademické a průmyslové sféry v inovacích a transferu technologií, navíc s mezinárodním přesahem,“ uvedl prof. Petr Zuna, zakládající člen a prezident IA ČR, a doplnil: „Důležitým aspektem bylo i to, že se jedná o projekt se silnou mírou solidarity v boji s COVID-19.“

Celou tiskovou zprávu najdete ZDE.


Zprávu a fotogalerii ze slavnostního shromáždění Inženýrské akademie ČR, přinesl portál MM Průmyslové spektrum a přečíst si jí můžete ZDE.
 

 

Fotogalerie