CZ / EN

Aktuality

Národní den bez kouře

Publikováno: 01. 09. 2021

Národní den bez kouře se uskuteční v úterý 7. září od 9.00 do 21.30 hodin v kampusu ČVUT v Dejvicích. Dopolední program tvoří odborná konference s odborníky na energetiku a zástupci společností a průmyslu. Odpoledne zahrají hudební kapely včetně studentských a také uvidíte prezentaci moderních technologií bez kouře.

 

Odborná konference začne od 9.00 hodin v přednáškovém sále Kotěra na Fakultě architektury ČVUT (Thákurova 9, Praha 6). Mezi řečníky bude rektor ČVUT doc. Vojtěch Petráček, místopředseda vlády, ministr průmyslu a obchodu a ministr dopravy České republiky Karel Havlíček, ministr životního prostředí České republiky Richard Brabec, starosta Městské části Praha 6 Ondřej Kolář a další hosté z řad průmyslových partnerů a společností. Podrobný program najdete zde. Konferenci moderuje Vladimír Vokál, videoeditor a moderátor iDNES.cz. Diskutována budou tato témata: výzkum, vývoj a implementace nových technologií pro čistou a udržitelnou ekonomiku, omezení kouře ve všech jeho podobách jako jednoho z hlavních zdraví a život ohrožujících faktorů lidské činnosti, udržitelnost a směřování “bezemisní” energetiky, automobilový průmysl v transformaci na cestu bez kouře, potenciál plynárenství v nízkoemisní ekonomice a další.

 

Mezi hosty konference jsou vítáni i studenti a zaměstnanci ČVUT. Pokud máte zájem zúčastnit se dopoledního odborného programu, je třeba se registrovat na e-mailu: lenka.matejickova@mafra.cz.    

 

Odpolední program Dne bez kouře nabídne od 12.00 hodin v prostoru před Fakultou stavební ČVUT prezentaci moderních technologií bez kouře. Z projektů ČVUT si můžete prohlédnout formule týmu eForce FEE Prague Formula, motocykl týmu MotoStudent a čeká vás přednáška na téma Čisté technologie ve stavebnictví pro zdravé klima“ z Univerzitního centra energeticky efektivních budov. Od 14.00 hodin vystoupí hudební kapely včetně studentských. Těšit se můžete na Sway Away, Flat white Orchestra, Lake Malawi a na Monkey Business. 

 

Vstup na dopolední odbornou i odpolední část programu akce Den bez kouře je zdarma.
Více informací najdete na stránkách akce.