CZ / EN

Aktuality

Cena Wernera von Siemense 2021

Publikováno: 31. 08. 2021

Již 24. rokem SIEMENS oceňuje nadané studenty přírodovědných a technických oborů, akademické osobnosti a nadšené vědce prestižní Cenou Wernera von Siemense. Svým rozsahem, výší finančních odměn a tradicí patří soutěž mezi nejvýznamnější nezávislé iniciativy tohoto druhu v České republice.

Vítězné práce vybírají nezávislé komise složené z rektorů a prorektorů předních českých univerzit, ředitelů ústavů AV a předsedkyně Akademie věd.

V minulém roce získala ocenění za Nejlepší absolventskou práci s tématem Průmysl 4.0 - Ing. Megi Mejdrechová z naší fakulty.

Přihlašování začalo 1. srpna 2021 ZDE a trvá do 31. listopadu 2021!

Vyhlašované kategorie jsou:

  1. Nejvýznamnější výsledek základního výzkumu (jednotlivec nebo výzkumný tým)
  2. Nejlepší pedagogický pracovník
  3. Nejlepší diplomová práce (první tři místa + vedoucí práce)
  4. Nejlepší disertační práce (první tři místa + vedoucí práce)
  5. Ocenění za překonání překážek při studiu (student je nominován z řad akademických pracovníků v rámci dané univerzity z bakalářského, magisterského a doktorského studia)
  6. Zvláštní cena za vynikající kvalitu ženské vědecké práce
  7. Nejlepší absolventská práce (diplomová/disertační) zabývající se tématy konceptu Průmysl 4.0
  8. Nejlepší absolventská práce (diplomová/disertační) zabývající se chytrou infrastrukturou a energetikou

Čtyřiadvacátý ročník Ceny Wernera Siemense proběhne za podpory společností Siemens Advanta, Siemens Energy a Siemens Mobility, které se staly patrony tematických kategorií.

Do nominací se může zapojit i široká veřejnost – kandidáty a jejich práce je možné nominovat prostřednictvím webových stránek a v případě, že doporučený zvítězí, získá nominující prémii ve výši 10 000 Kč.