CZ / EN

Aktuality

Příležitost pro naše doktorandy – EIT Manufacturing Doctoral School

Publikováno: 05. 03. 2021

Doktorandi Fakulty strojní ČVUT v Praze mají unikátní možnost rozšířit své studium o plně akreditovaný evropský doktorský studijní program – EIT Manufacturing Doctoral School.

ČVUT v Praze se v roce 2019 připojilo do exkluzivního evropského konsorcia EIT Manufacturing. Členy konsorcia je řada špičkových evropských firem, univerzit a výzkumných ústavů. Hlavní cílem aktivit konsorcia je posílení výroby v Evropě jako hlavního driveru inovací, tvorby HDP a zajištění bezpečnosti Evropy proti kolísání globálních vztahů. Tohoto ambiciózního cíle chce konsorcium dosáhnout pomocí konkrétních aktivit ve třech pilířích: vzdělávání, inovace a podpora tvorby byznysu.

ČVUT se aktivně podílí na všech třech pilířích. V pilíři „Vzdělávání“ nyní vzniká nová příležitost pro doktorandy ČVUT. Paralelně při akreditovaném doktorském studiu lze studovat tzv. EITM Doctoral School, která je zaměřena na doplnění odborných znalostí doktoranda o další znalosti v oblasti podnikatelství a inovací. Pokud zvažujete, že po absolvování doktorského studia byste chtěli působit ve vyšších manažerských pozicích technického vývoje nebo máte chuť založit vlastní firmu a rozvíjet v ní své nápady, je toto skvělá příležitost právě pro vás!

9. března 2021 proběhne krátká informační schůzka, na kterou se můžete registrovat ZDE.

DALŠÍ INFORMACE

Informace o programu vám mohou poskytnout také kolegové zastupující Fakultu strojní ČVUT v Praze v programu EITM DS:

Diskuse se zájemci o EIT Manufacturing Doctoral School  proběhne s doc. Petrem Kolářem ve čtvrtek 11. března 2021 od 17:00 přes MS TEAMS. Ke schůzce se můžete připojit ZDE !