CZ / EN

Aktuality

Přivítali jsme další zájemce o studium

Publikováno: 05. 03. 2023

Naše fakulta se opět otevřela zájemcům o studiu a určitě to nebylo naposledy! Jsme rádi, že jsme mohli přivítat tolik mladých a zvídavých studentů, kteří se chtěli podívat na naší nabídku studia a prohlédnout si naše laboratoře.

V sobotu 4. března 2023 už před 10.00 hodinou začali proudit mladí lidé vchodem fakulty v Dejvicích a my jsme jim ukázali spoustu zajímavých věcí. Náš tým CTU CarTech se jim věnoval hned ve vestibulu a nechal je vyzkoušet pocit řízení rychlé formule v jejich trenažéru. Ve 2. patře čekala na návštěvníky celá řada našich odborníků. Mohli se seznámit s robotickým pracovištěm na přípravu kávy, které vzniklo ze studentského projektu. Dále viděli práce našich odborníků na letadlovou techniku i našeho studentského týmu Chicken Wings CTU. Ukázky možností studia automobilové techniky přilákaly také mnoho zájemců. Návštěvníci se seznámili také s výukou procesní techniky, včetně studia nízkouhlíkových technologií. Viděli také, jaké je uplatnění teoretických oborů termodynamika a termomechanika v praxi. Ukázka použití moderních materiálů, včetně grafenu vzbudila také velký zájem. Naši studenti energetiky připravili možnost virtuální prohlídky jaderné elektrárny Cenelín, ale připravili i něco dobrého na zub. Poutavou prezentaci měl připravenou i náš raketový tým CTU Space Research a mnohé také zaujala prezentace studia mechatroniky s bohatou nabídkou praktických ukázek.

V přednášce, která začala v 11.00 hodin, předvedl proděkan pro pedagogiku doc. Řezníček, obsah profilací bakalářského studia a předvedl i uplatnění našich absolventů. Po této prezentaci už se mohli návštěvníci vydat do našich 12 laboratoří, kde na ně čekaly zajímavé experimenty a ukázky. Mnozí návštěvníci využili také čas při přesunech mezi jednotlivými laboratořemi k rozhovorům s průvodci – našimi studenty a pedagogy, aby se dozvěděli více o studiu a studentském životě na Fakultě strojní.

A protože to nebyla v letošním roce poslední možnost návštěvy naši fakulty, můžeme se těšit, na další setkání se zájemci o studium moderní strojařiny, například během akcí StreTech nebo Ochutnej strojařinu, které plánujme na červen 2023 a určitě je zveřejníme brzo na našich stránkách. Ale aby Vám nic neuniklo, můžete se přihlásit k odběru newsletteru pro zájemce o studium na této adrese: https://ochutnej-strojarinu.cz/

Fotogalerie