CZ / EN

Aktuality

Naši studenti prezentovali projekty v rámci Czech-Israel Partnership Accelerator (CIPA)

Publikováno: 26. 01. 2023

Naši studenti z Fakulty strojní ČVUT v Praze (Jan Pařez, Patrik Kovář, Pavel Mačák a Adam Tater) a z Technion - Israel Institute of Technology, prezentovali v uplynulém týdnu v izraelské Haifě své společné projekty, v rámci unikátního programu „Czech-Israel Partnership Accelerator (CIPA) “.

Program je založen na spolupráci univerzit ČVUT a Technionu s firmami, které studentům představí konkrétní výzvy, s nimiž se ve svém byznysu potýkají.Do programu se zapojily dvě české firmy s jejich aktuálními technickými výzvami – Fashion Arena a Agromino.

Čeští a izraelští studenti pracovali společně několik měsíců, na nalezení nejlepších řešení pro tato zadání, za pomoci profesionálních mentorů. Závěrečných prezentací studentů na Technionu se zúčastnil také zástupci CzechInvestu, český honorární konzul v Haifě Roni Gibs a první česká attaché pro oblast vědy, výzkumu a inovací v Izraeli Delana Mikolášová.

Výsledkem společné práce bylo nalezení uplatnitelného řešení pro identifikaci vojenské munice a min, a následného odminování ukrajinských polí. Druhou výzvou byly energetické úspory nákupních center. Nalezené řešení předčila očekávání firem a kromě významného ekonomického přínosu mohou zachránit i lidské životy, při pomoci odminování polí na Ukrajině.

Fotogalerie