CZ / EN

Aktuality

Proběhla letní škola robotiky 2020

Publikováno: 31. 08. 2020

Letní škola robotiky letos proběhla v trochu jiném duchu. Část programu byla připravena v online formě a praktická část proběhla na břehu řeky Berounky v Dobřichovicích, ve dnech 27. a 28. srpna 2020. Přes určité organizační opatření v souvislosti s koronavirem se Letní školy robotiky zúčastnilo 8 studentů středních a základních škol. Dík patří organizátorům z Ústavu přístrojové a řídicí techniky Fakulty strojní ČVUT v Praze.

Účastníci se naučili základy programování robotů, ovládání serv a motorů, čtení vstupů, komunikaci s PC. Za pomoci zkušených pedagogů, samostatně programovali převážně 3D tištěné roboty tak, aby plnily zadané funkce. Úkoly pro robota si volil každý účastník podle svého a všem se podařilo svého robota ovládat. Všichni byli z výsledků nadšení a odnesli si nejen zajímavou zkušenost, ale rozšířili svoje znalosti. Programování je tak zaujalo, že se zajímali o možnosti studia Průmyslové robotiky a automatizace na Fakultě strojní ČVUT v Praze.

Fakulta strojní nabízí studium v perspektivních technických oborech, včetně zaměření na průmyslovou robotiku a automatizaci:  https://www.fs.cvut.cz/apt

Fotogalerie